شاهرود پرس: موکب شهید همدانی در حالی امسال برای چهارمین سال متوالی از سوی شهرداری تهران و با همکاری خیرین در مرز شلمچه برپا شدهاست که کمک به توسعه زیرساختهای دائمی در این منطقه باعث شده زمینه برای خدماترسانی بهتر در سالهای بعدی مساعدتر باشد.
فاصله 14 کیلومتر از میدان مقاومت تا سه راهی یادمان در شلمچه، مسیری است که بسیاری از موکبهای خیرین و هیاتها برپا شده و مشغول خدماترسانی به زائران هستند؛ در این میان شهرداری تهران نیز با برپایی موکب شهید همدانی در فاصله یک کیلومتر مانده تا نقطه صفر مرزی، خدمات گستردهای را به زائران ارائه میکند.
آنگونه که افشین خدامی، معاون خدمات شهری شهرداری منطقه 6 تهران میگوید: «امسال 150 نفر از پاکبانان منطقه 6 تهران برای خدمترسانی در مرز شلمچه حاضر شدند که نظافت پهنه 14 کیلومتری در این منطقه را برعهده دارند.»
یکی از اقدامات مهم برای حفظ اموال و خودروهای مردم در مرز شلمچه، آمادهسازی پارکینگ بزرگ 50 هکتاری در فاصله 5 کیلومتری مرز است تا مردم با خیالی آسوده خودروی خود را پارک کرده و عازم زیارت شوند؛ آمادهساززی و تسطیح این منطقه که توسط شهرداری تهران انجام شده، پس از انجام اقدامات زیرساختی، در اختیار مسئولان منطقهای قرار گرفته است.
کارگران خدمات شهری شهرداری منطقه 6 تهران از 29 مهرماه که در منطقه حاضر شدهاند، روزی 2 تن زباله و تاکنون چیزی حدود 50 تن زباله جمعآوری، پردازش و از منطقه خارج کردهاند. البته در کنار پاکبانان شهرداری تهران، بخشی از نیروهای خدمات شهری شهرداری شیراز هم مسئولیت پاکسازی این محور را تا نقطه صفر مرزی برعهده دارند.
ساخت سرویسهای بهداشتی و حمامهای آماده اگرچه در سال گذشته انجام شده و به عنوان یک زیرساخت دائمی در منطقه مانده است، اما نگهداری، نظافت و تجهیز سرویسهای بهداشتی باعث شده تا زائرانی که عازم مرز شلمچه هستند، دغدغهای در این خصوص ندارند. آمادهسازی سرویسهای بهداشتی در محل پارکینگ بزرگ 50 هکتاری هم جزو اقداماتی است که توسط خدمات شهری منطقه 6 تهران صورت گرفته و قرار است به صورت دائمی در این منطقه باقی بماند.
علاوه بر اقدامات خدمات شهری، خدمات فرهنگی و اجتماعی هم در این بخش آماده شده است؛ به گفته مهرشاد اللهوردی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری منطقه 6 تهران تاکنون 8 دستگاه چادر 250 نفره و دو دستگاه چادر 50 نفره در منطقه برپا شده است تا زائران بتوانند در مکان مناسبی به استراحت بپردازند.
اللهوردی میگوید: در هر وعده غذایی هزار پرس غذا طبخ و بین زائران توزیع میشود. علاوه بر این در میان وعدهها هم عدسی، خوراک لوبیا و غذاهای اینگونه نیز به زائران داده میشود. بساط چای و آب معدنی هم که 24 ساعته برپاست و هر زمان زائران چای و آبی درخواست کنند، به آنها داده میشود.
خیاط خانه حضرت معصومه(س) هم که به همت خیران منطقهای برپا شده و خدمات رفو و دوخت و دوز برای زائران انجام میدهد، بخش دیگری از خدمات شهرداری در این منطقه است که البته با استقبال خوب زائران روبرو شده است.
علاوه بر اینها، 10 آتشنشان هم با تجهیزات ایمنی و خودروهای آتشنشانی مستقر شدهاند تا حواسشان به امنیت زائران باشد و اجازه ندهند یک بیاحتیاطی کوچک، حادثهای تلخ را رقم بزند. آتشنشانهایی که با یاد شهدای آتشنشان به خصوص شهدایی که در حادثه پلاسکو به شهادت رسیدند، در مراسم حاضر شدهاند و به گونهای نایبالزیاره دوستان شهیدشان هم هستند.
حالا در حالی که فقط 4 روز تا اربعین مانده، روز به روز بر حجم مشتاقانی که عازم مرز شلمچه هستند تا از این مرز، خود را به نجف و کربلا برسانند، افزوده میشود اما نیروهای خدمات شهری قرار است تا بازگشت همه زائران به کشورمان در این نقطه به خدمات رسانی بپردازند.