شاهرود پرس: عضو هیات تجاری مذاکره کننده ایران و آلمان در خصوص انرژی‌های نو گفت: هدف هیات آلمانی که طی هفته‌های آینده به ایران سفر می‌کنند مسئله «انرژی‌نو» است.


سعید منصور افشار، عضو هیات تجاری مذاکره کننده ایران و آلمان درخصوص انرژی‌های نو و سرمایه‌گذاری خارجی ایران گفت: ایران یکی از عمده‌ترین تولیدکنندگان گازهای گلخانه‌ای دنیا به شمار می‌آید که طبق تعهد پاریس، باید تا سال 2030 به میزان 2درصد از این سطح آلودگی‌ها بکاهد زیرا درغیراینصورت متحمل پرداخت جریمه می‌شود.

وی ادامه داد: دولت نیز با آگاهی از این تعهد، باید زمینه ورود شرکت‌های بخش‌خصوصی فعال در حوزه انرژی‌های نو را فراهم کند و اگر باردیگر بجای بخش‌خصوصی واقعی از بخش خصولتی استفاده کند، طبیعتا به جای منفعت، ضرر بیشتری به اقتصاد ایران می‌رسد.

این فعال اقتصادی اظهارکرد: شرکت‌های بین‌المللی انرژی‌های نو، مانند یووه، اس‌ان‌ای جزو شرکت‌های معتبری هستند که دانش و کمک‌های فنی فراوانی را به دیگر کشورها ارائه می‌دهند البته شرکت‌های آلمانی بخاطر وجود احزاب سبز طرفدار محیط زیست، برای انتقال این دانش‌ نسبت به دیگر کشورهای دارای تکنولوژی، راحت‌تر اقدام می‌کنند.

منصورافشار با اشاره به اینکه ایجاد ارتباط با سرمایه‌گذاران خارجی در حوزه انرژی‌های پاک، نیازمند مراودات بانکی بوده، تاکید کرد: بزرگ‌ترین مشکلات اقتصادی ایران که پسابرجام نیز آن را نتوانسته رفع کند، مشکلات مراودات بین‌المللی پولی و مالی بوده که تنها این مشکل در برخی از کشورهای آسیای‌شرقی کمرنگ‌تر شده اما کماکان مشکلات سرمایه‌گذاری، بازگشایی ال‌سی، بیمه و ... برای سرمایه‌گذاری مستقیم در ایران و بخاطر عدم وجود ارتباطات بانکی دوطرفه، کاملا وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه آلمان‌ها برای انرژی‌های نو به ایران می‌آیند تصریح کرد: جدیدا هیاتی از سوی اتاق بازرگانی آلمان در راستای سرمایه‌گذاری 20میلیون یورویی به ایران آمده اما گزارشی از چندوچون آن اعلام نشده ولی هیات آلمانی که طی هفته‌های آینده به ایران سفر می‌کنند مختص این مسئله «انرژی‌نو» به ایران می‌آیند.

منصورافشار همچنین درباره مشکلات این صنعت در کشورمان گفت: متاسفانه بحث انرژی‌های تجدیدپذیر طی برنامه پنجم توسعه در دستور کار قرار گرفت و از میزان پیش‌بینی شده 5 هزار مگاواتی تنها 54مگاوات آن به بهره‌برداری رسید بنابراین سرمایه‌گذاری در این حوزه کاملا بر روی کاغذ باقی ماند و جنبه عملیاتی شدن را به خود نگرفت.

وی در پایان خاطرنشان نشان کرد: یکی از مهم‌ترین مسائلی که تاکنون مانع تحقق اجرای طرح‌های انرژی‌های تجدیدپذیر بوده، قیمت ارزان برق در ایران است‌؛ قیمت برق شهری حدود 65تومان و قیمت برق تجاری حدود 90 تومان برای مصرف‌کنندگان اعلام می‌شود اما این قیمت‌ها در صورتی به مردم اعلام می‌شود که تنها قیمت تمام شده برق شهری حدود 300 تومان برای دولت هزینه‌بردار است؛ با این وجود قیمت خرید برق در ایران مشخص نبوده زیرا از طرفی طبق اعلام وزارت نیرو برق 490 تومان خریداری می‌شود که اگر با دلار بالای 4هزارتومان محاسبه شود، این قیمت از 65 تومان برای مصرف‌کننده به 600 و حتی به روشی دیگر به 900 تومان افزایش می‌یابد که قیمتی غیررقابتی و مقرون‌به‌صرفه نیست.

. پرینت .
| نوشته خبر نگار | تاریخ ثبت 1396/08/06 - 08:04 | گروه اخبار کشوری | آخرین ویرایش 1396/08/06 - 08:04 | 0 نظر |
✅ انرژی‌های نو، باید در ایران جان بگیرند/ آلمان‌ها پیش‌قدم انتقال دانش
DonotUseItOnCenteralOfPage1
© طراحی : سامانه نسیم