شاهرود پرس: شايد روزي اگر تصور اين راه هم مي كرديم كه در اين شهر مي خواهد فرودگاهي احداث شود و بعد برند بين المللي بر آن حك گردد به فكر خودمان نيش خندي مي زديم و از اين مساله رد مي شديم اما امروز تصوراتمان محقق شده و بر خود مي باليم.

بله شاهرود داراي فرودگاه شد آنهم از نوع بين المللي آن. بايد هم اينگونه مي شد يادمان باشد اينجا شاهرود است، شهر معلمان اخلاق


اما در همه اين كش و قوسهايي كه در مورد فرودگاه شاهرود به وقوع پيوست حاشيه اي پررنگ تر از متن رخ داد كه متاسفانه در لابه لاي اخبار فرودگاه گم شد و البته جفاهايي نيز به اين اتفاق مهم و حاشيه پررنگ تر ازمتن شد كه بماند در مباحثي ديگر.

حاشيه ! اين بود: اداره کل جدید راه و شهرسازی ، رهداري و حمل و نقل جاده اي شرق استان (شاهرود) آغاز بكار كرد.

خبرها را كه مي بيني اين تيتر كمتر به چشمت مي خورد تا واقعه اي به اين مهمي كه حتي از نظر بعضي ابعاد، از تبديل فرودگاه شاهرود به بين المللي نيز مهم تر بود در زير خروارها خبر مربوط به فرودگاه دفن شود و خيلي از مردم اخباري ديگري را باور كنند كه اداره كل راه از شاهرود رفت و چنين شد و چنان شد. البته در سرتيتر خبرگزاري ها هم كه سير ميكني كمتر از اين اتفاق مهم و به خصوص ابعاد مفيد آن خبري مي بيني. خبري كه حتي در كانال وابسته به نماينده شاهرود و ميامي در مجلس و سايت او هم كه متولي اين كار بود اشاره چنداني نشده است و اين همه باعث به حاشيه رانده شدن خبري شد كه بايد بهتر با آن برخورد مي شد.

تبديل اداره كل راه به اداره راه و شهرسازی ، رهداري و حمل و نقل جاده اي شرق استان با عنواني جديد كه در هيج جاي كشور وجود ندارد و با مركزيت شاهرود باعث شد براي اولين بار اعتبارات بودجه اي مستقل و البته اجرايي به شرق استان كه بيش از 40 درصد راههاي استان سمنان را دربر مي گيرد اختصاص يابد.

اداره كل راهي كه قبلا فقط اسمي از آن وجود داشت و عملا بهره اي را براي شرق استان و به خصوص شهرستانهاي شاهرود و ميامي مترتب نبود.

ايجاد اداره كل راه در شرق استان باعث استقلال كامل مديران آن شد تا بتوانند بدون دغدغه و با رديف بودجه اي مستقل از وزراتخانه مربوطه سهمي در آباداني راهها و شاهراههاي اين منطقه محروم داشته باشند. راههايي كه بار سنگين اداره كلي را سالها و سالها بدوش مي كشيد و بهره اي از آن نداشت. دلمان خوش بود به اداره كل در حالي كه جزئي از مزاياي آن هم به ما نمي رسيد و اين بود داستان چند دهه پرستيژي كه ردايش به تنمان بود و ادايش براي ديگران.

چه تعداد مردمي بودند كه واقعا براي دريافت يك مجوز ساده از كمسيون ماده 5 در ساخت و ساز خود روزها و بعضا ماهها براي تصميم مركز نشينان در سمنان بايد منتظر مي ماندند و در اين بين و با نرخ تورم بالاي كشور شايد پروژه اي كه مي توانست با قيمت كمتر به پايان برسد بعضا با افزايش قيممت مواجه مي شد و هم به لحاظ مالي و هم روحي و رواني افراد را دچار چالش مي كرد. اما امروز با استقرار اداره كل جديد راه شاهد اين هستيم كه اين كمسيون به شاهرود منتقل مي شود و مردم زيادي را از سردرگمي نجات مي دهد.

هم اكنون به گفته امید عمیدی سرپرست جديد اداره کل راه و شهرسازی شرق استان سمنان تغییرات جدید چارت سازمانی از ۱۴۷ نفر به ۱۹۴ نفر افزایش پیدا می‌کند كه خود گوياي يكي از مزاياي استقلال اداره كل راه در شاهرود است.

عمیدی در ادامه تصریح مي كند: با مستقل شدن اداره کل راه و شهرسازی شرق استان سمنان در شاهرود از مرکز، اعتبارات و تخصیص آنها از مبدا (وزارتخانه) صورت خواهد گرفت و حوزه‌های حمل‌ونقل، راهداری و مسکن به صورت مستقل کار خود را انجام می‌دهند. وی بابیان اینکه ۴۳ درصد راه‌های استان سمنان در حوزه شاهرود و میامی قرار دارد، اضافه مي كند: ۴۶ درصد راه‌های روستایی استان نیز در این دو حوزه واقع‌شده و بنابراین با ساختار تشکیلاتی جدید و اخذ اعتبارات از مبدا امیدواریم بسیاری از چالش‌ها و مشکلات این دو شهرستان به صورت کامل برطرف شود.

اين سخنان مدير كل سند واضحي بر اهميت اداره كلي است كه پسوند استقلال و جدايي از مركز استان را به دوش مي كشد.

واقعا بودجه اي مصوب مي شد و به دست مدير كل راه مي رسيد اما قدرت اين را نداشت كه براي شاهرود به عنوان بزرگترين شهرستان استان كه داراي بيشترين طول راههاي استان هم هست بودجه بيشتري اختصاص دهد و اينگونه بود كه بودجه و امكانات در اداره كل راه بود اما قدرت توزيع آن به معناي كامل نبود و شاهرود بود و حوضش ! كه اسمي را يدك مي كشيد اما رسمش در كنار آن نبود.

اهميت اداره كل جديد راه را بايد از نگاه مسئولان درگير آن جستجو كرد كه در اين رابطه محسن احمدي شهردار شاهرود هم در نشستي كه با بعضي از مسئولان شهرستان شاهرود داشت گفته بود: پاسخگویی طولانی مدت کمیسیون ماده پنج استانداری یکی از موارد نارضایتی در شاهرود است. وي اظهار اميدواري كرده بود با ورود مجموعه شهرسازی، نگاه ها با شاهرود همسو تر شود چرا که اکنون هم درخصوص بسیاری از مسائل همچون بلندمرتبه سازی در خیابان های عریض به سختی مجوز از سمنان داده می شود.

سخنان شهردار شاهرود نشان مي دهد كمسيون ماده 5 تا كنون سدي براي بلندمرتبه سازي در اين شهرستان بوده است و شاهد اين قضيه نيز وجود فقط چند ساختمان بلند مرتبه در شاهرود است كه به عدد انگشتان يك دست هم نمي رسد.

در همين رابطه محمد کرم محمدی فرماندار شاهرود و معاون استاندار سمنان هم بر اين نكته تاكيد مي كند كه با استقلال اداره كل در شرق استان حجم کاری و عملیاتی چند برابر گذشته فعال می‌شود و تصریح مي كند: در شرق استان سمنان راه‌های بیشتری وجود دارد و تنگنا‌ها و مشکلاتی بر دوش مدیران این حوزه است؛ در بیارجمند بیش از ۱۶۰ کیلومتر راه شوسه و به فاصله اندک از شهر شاهرود، ۲۷ کیلومتر راه خاکی وجود دارد.

بهر حال كاش در تنوير افكار عمومي توسط خبرگزاري ها و كانالهاي متعهد در فضاي مجازي و همچنين رسانه هاي مكتوب بيشتر اهتمام مي شد تا پديده اي كه به واقع سهم بزرگي از توسعه شهرستان شاهرود و ميامي را رقم مي زند بيشتر و بهتر ديده مي شد.

*سيد امير رضا حسيني ن‍ژاد

. پرینت .
| نوشته خبر نگار | تاریخ ثبت 1398/02/12 - 10:55 | گروه مقالات | آخرین ویرایش 1398/02/12 - 10:55 | 0 نظر |
📝 اداره كل راه و شهرسازي شرق استان سمنان (شاهرود) حاشيه اي كه از متن پررنگ تر بود
© طراحی : سامانه نسیم