شاهرود پرس

شاهرود پرس

ارسال پیام مستقیم برای مدیر سایت

در حال انجام عملیات...
info@shahroodpress.com
off

شاهرود پرس: از شش ماه پیش تاکنون چهره سه عضو از عناصر مدیریتی و تأثیرگذار در شهرستان شاهرود تفاوت کرده است. نماینده، فرماندار و شهردار شاهرود چهره‌هایی متفاوت نسبت به شش ماه قبل هستند و این موضوع به معنای اخذ رویکردهای جدید نیز به حوزه‌های مختلف شهرستانی خواهد بود.


یکی از مهم‌ترین بخش‌های خدمت‌رسانی که به‌خصوص در یک سال اخیر در شاهرود با چالش‌هایی روبرو شده بود شهرداری است. پس از کش‌وقوس‌های فراوان و اختلافات علنی بین شورای شهر و شهردار سابق، درنهایت سکان مجموعه مدیریت شهری به دست فردی دیگر سپرده شد تا بعد از مدت‌ها مدیریت شهری در شاهرود به ثبات برسد.

شهردار جدید شاهرود در بدو آغاز کار با چند چالش روبرو است که ازجمله آن‌ها می‌توان به کمبود اعتبارات، بدهی‌های شهرداری، طرح‌های نیمه‌تمام، مطالبات پیمانکاران و … اشاره کرد. موضوعی که می‌تواند راه برون‌رفت از آن واگذاری برخی املاک شهرداری و یا جذب سرمایه‌گذار و درآمدزایی بیشتر برای شهرداری باشد.

برای آشنایی بیشتر با شرایط شهرداری شاهرود و همچنین اولویت‌ها و پروژه‌های این شهر با علی‌رضا حاجی محمدعلی شهردار جدید شاهرود به گفتگو نشستیم.

*در ابتدا از اولویت‌های شهرداری به‌خصوص درباره بافت قدیمی شهر بگویید

برنامه‌های ما در چند شاخه شامل پروژه‌های جدید، پروژه‌های حفظ و حراستی و گردش مالی یا سرمایه‌گذاری و درنهایت شهر انسان محور تعریف‌شده است. برای مثال بافت قدیمی شهر شاهرود یکی از بهترین جاذبه‌های گردشگری است. مسافران وقتی به این شهر وارد می‌شوند نظاره‌گر آثاری هستند که در آن فرهنگ، تاریخ و تمدن نهفته است. امروز بسیار شاهد هستیم کشورهایی که بدون هیچ پشتوانه‌ای تمدن سازی می‌کنند و در واقع سابقه تاریخی ندارند اما در شاهرود ظرفیت‌هایی است که شاید چشمان ما به آن عادت کرده اما بهترین جاذبه‌ها برای گردشگران هستند.

بافت ارزشمند شاهرود گنجی در دل شهر است که بر اساس قانون متولی آن وزارت میراث فرهنگی است اما باید دست‌به‌دست هم دهیم. شاید با شرایط تحریم و مسائل اقتصادی مدیریت آن تنها از عهده دولت برنیاید و لذا دوست داریم که این بافت ارزشمند تاریخی هم حفظ و احیا و هم بهره‌برداری شود.

یکی از ویژگی‌های بافت تاریخی شاهرود این است که بافت زنده محسوب می‌شود و این یعنی نیمی از راه احیا را رفته‌ایم زیرا بافت‌هایی هستند که در آن‌ها حیات وجود ندارد و برای احیا و دوباره برگرداندن مردم در آن بسیار هزینه و زمان باید صرف کرد. در این مسیر از همان ابتدای روی کار آمدن به‌عنوان شهردار شاهرود یک مشاور بافت ارزشمند شهری شاهرود را در کنار خود به کار گرفتم که در شهرهای تاریخی سابقه کار دارد و مقیم شاهرود است.

در زمینهٔ بافت ارزشمند شهری چندین محور در شاهرود تعریف‌شده و بنام محورهای ارزشمند بافتی اولویت‌بندی شده‌اند و به فراخور اعتبارات، چند اثر را در این بافت ارزشمند شهری احصاء و بهره‌برداری خواهیم کرد. از سوی دیگر یک موضوعی که در بافت قدیم می‌طلبد اجرا شود، ایجاد پیاده راه در کف‌سازی بازار و خیابان صدوقی (مزار) همچنین حدفاصل میدان جمهوری تا میدان امام است که در این زمینه مشاور دانشگاهی و مشاور بافت هم‌زمان مشغول به کار هستند و طرح نهایی آن طی جلسات و بازدیدهای متعدد، آماده‌شده و بافت ارزشمند شهری از کف‌سازی آغاز و به جداره‌سازی ختم می‌شود هرچند زمان محدود است اما شروع‌کننده این طرح خواهیم بود تا این طرح یک‌بار برای همیشه از روی کاغذ به سطح شهر بیاید.

*بعضاً دیده می‌شود که خانه‌هایی با نمای ناهمگون در بافت قدیمی وجود دارند آیا می‌توان برای این امر کاری کرد؟

بله؛ دستورالعمل‌هایی وجود دارند اما میراث فرهنگی و شهرداری باید بیشتر به هم نزدیک شوند و به شهروندان در زمان صدور پروانه گفته شود که همه سازندگان ملزم به حفظ سیما و کالبد شهر ازلحاظ بافت قدیمی باشند و این امر مهم است.

معمولاً چالشی که در همه شهرها وجود دارد این است که در این بخش اگر میراث فرهنگی الگو یا طرح ارائه کند ممکن است مردم نپسندند لذا اگر شهرداری طرح بدهد ممکن است میراث فرهنگی یا مردم نپذیرند درنتیجه ما معتقد هستیم خود مردم باید با شاخصه‌هایی که تعریف می‌شود، طرح بدهند و مورد تائید دو ارگان قرار گیرد.

برخی مکان‌ها دیده می‌شود که نقاط برجسته ناهمگون با نماهای سنگ مرمر در مرکز بافت خشتی و گلی ایجادشده که زیبنده بافت ارزشمند شهری نیست که امیدواریم بتوانیم در این زمینه نیز تأثیرگذار باشیم اما مردم هم باید با ما همکاری داشته باشند و از همین‌جا اعلام می‌کنیم که اگر مردم بیایند و نماهایی مرتبط با بافت ارزشمند ارائه کنند برایشان تسهیلات ویژه‌ای را حداقل در تسریع امور و کمک به حالشان انجام می‌دهیم.

*برای عدم تردد خودروها در بافت ارزشمند شهری می‌توان کاری کرد؟

تردد خودرو هرکجا ارتعاشاتی و آثار فیزیکی، اجتماعی و … دارد از طرفی دور کردن خودروها در برخی مکان‌ها زندگی مردم را مختل می‌کند درنتیجه باید تدبیری کرد که هر دو موضوع لحاظ شود. برای مثال کوچه ۴۰ پیچ شاهرود در برخی مکان‌ها عرضی یک متر دارد اما فلسفه وجودی آن دوستی، آشتی و… است که یک خارجی را از آن‌سوی دنیا به شاهرود می‌کشاند تا تضارب چهره و برخوردهای اجتماعی را مشاهده کند که همین وفاق زیبنده فرهنگ ایرانی و اسلامی است.

*برنامه شما برای شهر انسان‌محور چیست؟

بازگرداندن شهرها به سمت شهر انسان‌محور زمان‌بر و دشوار است اما همین‌که شروع‌کننده باشیم مؤثر خواهیم بود. من معتقد هستم در بسیاری از کارها مهم شروع است و شروع گاهی مؤثرتر از ادامه محسوب می‌شود. برخی اوقات خلق عادت و جسارت شروعی که عمدتاً هم با حواشی روبرو است، دشوار به نظر می‌رسد اما اعلام هم کرده‌ایم که اگر به نتیجه برسیم که باید طرحی انجام شود حواشی بر ما تأثیر نخواهند گذاشت.

جسارت به ورود به شهر انسان‌محور یعنی پا گذاشتن بر روی برخی منافعی که ایجادشده است. حقوق مکتسبه‌ای که برای شهروندان در طول سالیانی که همه به خودرو فکر کرده‌اند ایجادشده است. ضمن رعایت این حقوق که خیلی سخت است و شهروندان می‌بایست ایثار داشته باشند تا از منافعمان بگذریم تا به هدف بزرگ‌تری دست‌یابیم و آن شهری است که در آن آرامش بگیریم.

در همه جای دنیا خانه، خوابگاه و بیرون محل آرامش است اما در خیلی از شهرهای ما برعکس است و ما می‌خواهیم به خانه بازگردیم تا آرامش بگیریم این نشان می‌دهد که شهر انسان‌محور نیست که بیرون دغدغه و هیاهوی زندگی‌های صنعتی، خودرو، بنزین و دود و جای پارک و … وجود دارد و انسان همیشه درگیر آن است. این نشان می‌دهد که ما مدیران همه باهم راه را اشتباه رفته‌اند و مردم و مدیران نخواسته‌اند ایثار کنند.

شاید مدیران خواسته‌اند رضایت نسبی از یک محله یا مردم بگیرم اما صلاحشان را انجام نداده‌ام و ما مدیران برخی اوقات رسالت‌هایی داریم که درنهایت به نفع مردم است. در زمینه شهر انسان‌محور شهرداری شاهرود برنامه پیاده راه را در بافت قدیمی شهر شاهرود ایجاد خواهد کرد. در بحث باند دوچرخه و باغ‌راهی که تعریف‌شده نیز در دستور کار قرار دارد.

باغ‌راه درگذشته مکانی برای ماشین‌ها تعریف‌شده بود اما در بازنگری که انجام شد، جای خودرو و مردم عوض شد و این مسیر به مردم داده شد و نه خودروها؛ این مکان قرار بود در ۴۸ متری شاهرود آسفالت شده و شاهد تردد خودرو با سرعت‌بالا باشیم که در انتها هم به بن‌بست می‌خورد اما ما این طرح را تغییر دادیم و انسان را در آن محوریت قراردادیم و نه ماشین‌ها، لذا یکی از طرح‌های ما در شهر انسان‌محور همین ایجاد باغ‌راه و اختصاص ۶۰ درصد مکان به پیاده راه است.

در خیابان‌ها نیز طراحی باند آزمایشی دوچرخه به شکل مقطعی انجام‌شده است و از همین‌جا اعلام می‌کنیم که روز ۱۳ خردادماه روز دوچرخه در تمام شهر شاهرود اجرا می‌شود و حتی بنده و دیگر مدیران و همه علاقه‌مندان با دوچرخه جولان می‌دهیم که امیدواریم بتوانیم از همان‌جا این فرهنگ را ایجاد کنیم و با مسیرهای آزمایشی که پلیس راهور به ما کمک خواهند کرد بتوانیم نهضت و فرهنگ مدیریتی را همگام با مردم داشته باشیم.

شاهرود به دلیل شیب کمی که شرق به غرب و حتی شمال به جنوب دارد مستعد دوچرخه‌سواری است و اگر بخواهیم یک شهر دوچرخه را به‌عنوان پایلوت در کشور حتی انتخاب کنیم شاهرود بهترین گزینه است و با ۱۰ دقیقه می‌توان از هر مکانی به مکان دیگری رفت.

*سرمایه‌گذاری‌هایی نیز در این زمینه می‌توان جذب کرد؟

در شهرهای دیگر مانند تهران اتفاقات خوبی در این زمینه رخ‌داده است من دعوت می‌کنم از کسانی که تمایل دارند دوچرخه‌هایی را در اختیار مردم قرار دهند و در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند، به شهرداری مراجعه کنند ما از این امر استقبال می‌کنیم و حتی مکان و محور هم به این طرح اختصاص می‌دهیم تا ان شاالله این امر که در زمینه نشاط اجتماعی هم می‌تواند مفید باشد، اجرایی شود.

پدر اینترنت شاهرود و مبدع شهر هوشمند ایرانی پرفسور جلالی است لذا انتظار می‌رود که زادگاه او در زمینه شهر هوشمند پیشگام باشد.

ابتدا باید شهر هوشمند را تعریف کرد و دید که نمونه شهرهای هوشمند چه چیزهایی هستند؟ ملبورن استرالیا به عنوان پایلوت یک شهر هوشمند تعاریف ویژه‌ای دارد یعنی شهردار در اتاق مانیتورینگ خودش تمام شاخص‌ها از جمله میزان مصرف آب، برق، تردد، انرژی، جابجایی خودرو انسان‌ها حتی در طبقات را نیز رصد می‌کند و به طور هوشمند مدیریت می‌شود در نتیجه مدیریت هزینه بر درآمد شهر را می‌شناسند. این یک شهر هوشمند کامل است که اصلاً بستر آن در ایران مهیا نیست در نتیجه شهر هوشمندی که ما می‌خواهیم به آن ورود کنیم باید ویژگی‌های دیگری داشته باشد.

تاکنون اما به اشتباه به جای اینکه شهرهایمان هوشمند شود هر ارگانی برای خودش در حال هوشمندسازی و طراحی اپلیکیشن‌ها است یا نهایتاً اتوماسیون و صدور پروانه‌ها و استعلام‌ها هوشمند می‌شود که این امر با هوشمندسازی مد نظر دنیا تفاوت دارد. اگر قرار است پارکی را هوشمند کنیم باز هم یک مدیریت منطقه‌ای است که البته آن هم به نوبه خود خوب است و در نهایت تابلوی نهایی هوشمندسازی مدیریت شهری از همین پازل‌های کوچک درست می‌شود اما آیا این امر هدفمند، منسجم، با برنامه و دارای برآیند است؟ اصلاً ما برای شهر هوشمند بودجه و ردیفی داریم؟ اصلاً آیا برنامه پنج ساله‌ای برای هوشمندسازی نوشته‌شده است؟ تا جایی که بنده اطلاع دارم هیچ شهری این موضوع را ندارد و همه خواسته‌اند حوزه کاری خودشان را هوشمند کنند.

*در زمینه کاهش مصرف آب چه در دستورکار دارید؟

سال‌هاست که کار خوبی در شاهرود و به همت شهراران قبلی انجام‌شده و آن هم آبیاری قطره‌ای فضای سبز است که ما فقط باید آن را حفاظت و گسترش دهیم، همچنین باید از کاشت گونه‌های پرآب که ثمربخشی زیادی هم ندارند اجتناب کرد.

چنار درخت زیبا و مفرحی است اما برای حوزه شاهرود پرآب و پرهزینه است از سوی دیگر این درخت بیش از ۴۰۰ آفت می‌گیرد و نگهداری پر هزینه‌ای دارد لذا درخت‌های نجیب‌تری نیز وجود دارد که می‌توان آن‌ها را کاشت و حتی مثمر هم هستند مانند عناب؛ از سوی دیگر می‌توان نارون را نیز به شاهرود افزود.

یکی از نقاط کارشناسی کاشت درخت در مکان‌هایی که بسترش گراویتی یا شن قرمز است در حقیقت مکان‌هایی که آب را فراری می‌دهند در نتیجه لایه‌های خاک رس باید به آنها افزوده شوند. این موضوع می‌تواند به ذخیره و عدم هدر رفت آب کمک کند.

*برای بدهی‌های شهرداری چه اقدامی می‌توان کرد؟

چیزی که من در سمت قبلی خودم داشتم آن هم در استان گلستان معاونت سرمایه‌گذاری بوده است خوشبختانه آنجا در بدترین فضای ممکن ۳۰۶ میلیارد تومان فقط در یک پروژه توانستیم سرمایه جذب کنیم، در شاهرود اتفاقاً ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری به دلیل مسیر حرم تا حرم و جذب گردشگر، توجیه اقتصادی بهتری دارد از سوی دیگر زمین‌های بسیار خوبی در شهرداری شاهرود وجود دارد که وسعت بسیاری داشتند و استفاده‌ای از آن‌ها نمی‌شد برای مثال زمین خدمت موتوری و سازمان‌های شهرداری که برای یک کار کوچک چندین هکتار زمین را در اختیار گرفته‌اند و از آن استفاده نمی‌شود لذا اینها باید در اختیار سرمایه‌گذار قرار بگیرد تا سرمایه‌های آن با یک خدمت جدید در شهر به شهرداری بازگردد. تمام عرصه‌هایی که شهرداری دارد و کمترین استفاده از آن‌ها می‌شود را در اختیار سرمایه گذاران قرار خواهیم داد و شهرداری نیز در این امر سهیم شود.

اولین پروژه سرمایه‌گذاری شهرداری شاهرود با مبلغ ۱۲۰ میلیارد تومان اجرایی می‌شود که ما ساعت‌ها وقت و انرژی بر روی تضامین، قرار داد و … گذاشتیم که خوشبختانه قرار داد به سطح شورای شهر ارسال شده و ان شاالله به زودی در خیابان رزمندگان انجام می‌شود که نقدینگی شهرداری را هم تأمین می‌کند.

تهاتر املاک، ارزش‌افزوده سرمایه‌گذاری‌ها، صرفه‌جویی، همکاری مردم در وجوهات قانونی و … راهکارهای برون رفت از مشکلات اعتبارات شهرداری شاهرود خواهد بود.

*چه شد که این مدیریت را قبول کردید؟

معمولاً مدیری این موضوع را نمی‌پذیرد زیرا با چالش‌هایی همراه خواهد بود، نخست اینکه در یک‌سال و چند ماه چه کارهایی را می‌توان انجام داد که خودش ریسک بزرگی است اما به هر حال نیازی بود از یک طرف و علاقه باعث شد تا این کار را بپذیرم اما اطلاعاتی که به من دادند حدود هفت تا هشت میلیارد تومان بدهی اعلام کردند اما هم اکنون متوجه شده‌ایم که بیش از ۲۴ میلیارد تومان بدهی دارد و هنوز هم مطالبات در حال آمدن هستند و خیلی از پروژه‌ها هنوز مبلغ زیادی برای پرداخت دارند و پول پیمانکاران پرداخت نشده است. این روزها بر روی میز بنده پر از صورت وضعیت‌هایی است که معمولاً چند درصد آن پرداخت شده و اعم آن‌ها مانده است که با توجه به توان اقتصادی مردم و کرونا، پرداخت بدهی‌ها یک معضل شده است.

در سال ۹۶ اولین گزینه شورای پنجم من بودم و دو بار هم با هم گفتگو کردیم و از من دعوت به عمل آمد تا در شاهرود باشم اما توفیق نشد بعد از آن هم افرادی با واسطه به من در طول یک‌سال و نیم اخیر گفتند که دوباره بیایید اما چون شهر هنوز شهردار داشت راغب نبودم اما بعد از اینکه رسماً رفتن شهردار قبل انجام‌شده بود، سپس پذیرفتم. در این زمان‌ها خیلی افراد به من گفتند که شاید در این شرایط موفق نشوی اما ما توکل به خدا کردیم و هرچه در توان داریم می‌گذاریم و از چالش هم هیچ ابایی نداریم.

*شبهه‌ای که برای مردم مطرح شده این است که بالاخره چه کسی شهردار شاهرود است؟

حکمی که بنده دارم از استاندار سمنان یعنی نماینده عالی حاکمیت و دولت در استان است حکم کاملاً قانونی است و امور شهرداری در دست من است و با قدرت به این مسئولیت ادامه می‌دهم و اگر غیر از این بود نمی‌توانستیم هیچ چک، سند مالی، پروژه و … را امضا کنم پس قانون صراحتاً می‌گوید تنفیذ کارها باید از طریق من انجام شود و من شهردار قانونی شهر هستم.

*در خاتمه درباره پارک بانوان بگویید

پارک بانوان با یک فلسفه‌ای که بانوان بتوانند راحت‌تر از فضا استفاده کنند، اما ضمن احترام به این فلسفه که با نیت خیر هم انجام‌شده، در شهرهای دیگر متأسفانه نتیجه خوبی نداشته است، یعنی وقتی خانم‌ها می‌خواهند با پوشش راحت‌تری از فضا استفاده کنند اما وقتی همه موبایل و سیستم تصویربرداری آزاد است این ناامنی خواهد بود که شاید کسی تصویربرداری کند اما به هر حال این کار انجام‌شده و ما هم به این نظر احترام می‌گذاریم هرچند پروژه دارای اشکالاتی است مثلاً دیوار آن اجراشده و قرارداد قانونی ندارد لذا پیمانکار هزینه کارش را از ما مطالبه می‌کند و ما هم مامن قانونی برای پرداخت آن نداریم. در درون پارک هم چیزهایی جابجا شده و نسبت به قرار داد اولیه دارای تناقضاتی است که آن هم می‌طلبد که رسیدگی شود اما به هر صورت ما ملزم هستیم که این طرح را کامل کنیم.

*در پایان

در پایان باید گفت ساختمان فرسوده کنونی شهرداری شاهرود نیز به زودی تخریب و شهرداری در مکان دیگری استقرار می‌یابد. این نیز از جمله طرح‌هایی بود که شاید کمتر مدیران به آن ورود می‌کردند اما به هر روی آغاز آن با شروع راه ما در شهرداری شاهرود همراه شد تا ان شاالله بتوانیم شاهد ایجاد ساختمانی درخور شأن شهرداری شاهرود باشیم.

| نوشته خبر نگار | تاریخ ثبت 1399/03/10 - 08:54 | گروه خبر | آخرین ویرایش 1399/03/10 - 09:19 | 0 نظر |
نظر
آخرین نظر:
نظر شما
نام
*
رایانامه
*
توضیح
*
 
 
در حال انجام عملیات...
شهردار شاهرود: حواشی برای انجام طرحها تاثیری بر ما ندارد/شهرداری بیش از ۲۴ میلیارد تومان بدهی دارد
شهردار شاهرود
حاج محمد علی
احمدی
شورای شهر شاهرود

پربازدیدترین‌ها


اخبار کشوری

آخرین اخبار


پربحث‌ترین‌ها

مصاحبه اختصاصی شاهرود پرس با عضو تیم ملی بدمینتون

✅ تک درنای سیبری به تالاب فریدونکنار رسید

✅ نامه یک کودک‌ زلزله‌زده به تکنسین‌های اورژانس + عکس

✅ گردهمایی دوست‌داران حافظ در شاهرود

✅ مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود نماینده کنفرانس بین‌المللی روابط عمومی در استان سمنان شد

✅ استرس 10 روزه مسافران روسیه/ همه احتمالات درخصوص همگروه‌های ایران در جام جهانی

✅ چگونه می‌توان نام مذهبی را تغییر داد؟

✅ با حکم رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان منصوب شد

✅ فلوشیپ جراحی شانه عنوان کرد: سندرم گیرکردن شانه یکی از شایع‌ترین مشکلات ارتوپدی است

✅ تحقیق و تفحص از مسکن مهر تحویل هیأت رئیسه شد

✅ توضیحات خباز درباره نصب کاشی ماندگار بر سردر منزل پدری روحانی

✅ شهردار شاهرود گفت: ايده پردازي و جديت زمينه توسعه را فراهم خواهد كرد

✅ معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت خبر داد: 350 هزار ایرانی به سرطان مبتلا هستند

✅ رئیس پلیس پایتخت خبر داد برخورد با قلیان سراهای غیرمجاز در تهران

✅ خبر جدید از سربازی

✅ ساخت مقبره شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود در مراحل پایانی

✅ قلیان جرم است یا وسیله ارتباطی؟!

✅ ششم آذر تعطیل رسمی است؟

گفتگوی اختصاصی پگاه کامرانی دارنده مدال جهانی بدمینتون با شاهرود پرس:

✅ گفتگوی اختصاصی پگاه کامرانی دارنده مدال جهانی بدمینتون با شاهرود پرس:

✅ مازندران و گلستان «یکشنبه» بارانی می‌شوند

✅ از خدمات‌رسانی شهرداری تهران در مرز شلمچه؛ فعالیت شبانه‌روزی 150 خادم‌الحسین برای نظافت مسیرمرز شلمچه/ فضاسازی برای اسکان شبانه 1700 نفر

✅ خداداد عزیزی : متقاضیان خرید استقلال و پرسپولیس دیوانه بودند/ استاد کلاه‌گذاشتن سرAFC هستیم

✅ کشف محموله هروئین با بوی ماهی

✅ رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود: دانشگاه آزاد اسلامی را بازوی بهداشت و درمان می‌دانیم

✅ ‎رئیس انجمن علمی راینولوژی ایران: خون دماغ را جدی بگیرید

✅ کاهش ۱.۲ درصدی تلفات رانندگی در ۶ ماهه ۱۳۹۶

✅ تصویر ۳قلاده یوزپلنگ در پارک ملی توران شاهرود ثبت شد

✅ دستگیری ۵ نفر و کشف ۱۰۰ کیلوگرم تریاک در اتوبوس

✅ چند نکته درباره جنجال این روزهای سلبریتی‌ها/ از گربه مرده بازیگر زن تا حرف‌هایی که کریمی به کوروش نسبت داد

✅ سرویس تاکسی پرنده سال آینده راه‌اندازی می‌شود

✅ یک مدیر مسوول خبرداد: جنگل ابر برای دومین بار در این هفته آتش گرفت/ آتش‌سوزی از شب گذشته آغاز و هنوز مهار نشده است

✅ نجار خبر داد: برگزاری مانور سراسری زلزله ۸ آذر در مدارس کشور

✅ سال آینده دوره پیش‌دانشگاهی حذف می‌شود/سال آینده پایه دوازدهم با 900 هزار دانش‌آموز مستقر می‌شود

✅ رشد 4.6 درصدی قیمت هفتگی نفت؛ تعبیر رویای 60 دلاری طلای سیاه

✅ انرژی‌های نو، باید در ایران جان بگیرند/ آلمان‌ها پیش‌قدم انتقال دانش

✅ دستگیری دو نفر در خصوص کودک آزاری در سمنان

✅ مدرس دانشگاه تهران: یک سوم مردم تهران در شبانه روز به کمردرد دچار هستند

✅ دربی استقلال و پرسپولیس چه جایگاهی در جهان دارد؟/ جدال سرخابی‌ها در رده اول آسیا

✅ دربی 85 نگاهی به گلزنان سرخابی در تاریخ 49 دربی ؛ مرحوم ایرانپاک و کلانی عامل برتری پرسپولیس بر استقلال