علیرضا حاجیقاسمی سرپرست آموزشوپرورش شاهرود در دیدار با مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی بعضاً در خیلی از رشتهها به لحاظ کمی و کیفی در سطح و یا بالاتر از مؤسسات آموزش عالی و حتی دانشگاههای دولتی است و اگر بسیاری از نهادها مانند این دانشگاه عمل میکردند در این صورت شاید به لحاظ راندمان، بازدهی و هزینهها بهتر مدیریت میشدند.
وی افزود: فضای دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود به لحاظ محیط فیزیکی نسبت به خیلی از دانشگاههای استان برتر است و ظرفیتهای همکاری بین آموزشوپرورش و دانشگاه آزاد و دامنه انعقاد تفاهمنامهها بسیار زیاد بوده و این دو نهاد میتوانند در زمینههای بسیاری مانند آموزش و پژوهش با هم همکاری کنند.
سرپرست آموزشوپرورش شاهرود بیان کرد: در بسیاری از حیطهها نیازمند کمک دانشگاه هستیم و افتخار میکنیم که ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود برای دانش آموزان معرفی شود؛ بنابراین برای معرفی ظرفیتهای این واحد دانشگاهی به دانش آموزان بهصورت تمام و کمال همکاری خواهیم کرد.
حاجیقاسمی عنوان کرد: تضادهای فرهنگی دانشجویان زمانی که به شهر دیگری مهاجرت میکنند بهعنوان معضل حساب محسوب میشود و آسیبزا است و چهبهتر که دانش آموزان در شهر خود به ادامه تحصیل بپردازند تا از این معضلات جلوگیری شود.
وی گفت: شهر شاهرود از گذشته بهعنوان شهری مذهبی و پایبند به مبانی خانواده معروف بوده و علما و عارفانی از این شهر تربیتشدهاند که به آنها میبالیم و اینها در پرتو همین علم و دانش و بستر خانواده رشد کردند؛ بنابراین همکاری دو دستگاهی که رسالت آنها تعلیم و تربیت است نقطه عطفی برای شهرستان محسوب میشود.
سرپرست آموزشوپرورش شاهرود ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود را در کنار خود میبینیم و باعث افتخار بوده که دانشگاه آزاد اسلامی رشد کند. انتظار این است و کمک میکنیم که در همه رشتهها این دانشگاه در استان پذیرش دانشجوی بهتری داشته باشد در مقاطع بالاتر نیز بتواند رشتههای بیشتری را اخذ کند و بر این باوریم که اگر همه مسئولان شهری کمک کنند، میتوانیم بسیاری از ظرفیتهای این واحد دانشگاهی را نسبت به سایر واحدهای دانشگاهی استان جلوتر ببریم.
حاجیقاسمی ادامه داد: ظرفیت جمعیت در شرق استان به لحاظ کیفیت وکمیت تمرکز بیشتری نسبت به کل استان داشته و از همین لحاظ نیروی انسانی بیشتری برای پیشبرد برنامهها وجود دارد. در این رابطه مهارتآموزی و توسعه متوازن رشتهها جزء اولویتها و شاخصهای آموزشوپرورش است.
وی بیان کرد: در گذشته به دلیل خلأ که در دانشگاههای آزاد و دولتی بود مؤسسات آموزش عالی با رویکرد کارآفرینی ایجاد شد که البته نه شأن دانشگاه را داشت و نه امکانات آن را و هزینههای زیادی از خانوادهها اخذ میشد؛ اما امیدواریم با رویکرد جدیدی که دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود در پیش دارد یعنی حرکت به سمت مهارت و کارآفرینی بتوانیم دانشآموزانی که به دنبال مهارت و کسب حرفه هستند و دانش آموزان فنی حرفهای را به این سمت هدایت کنیم.
سرپرست آموزشوپرورش شاهرود مطرح کرد: دانشگاههای فنی حرفهای، ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی را ندارند و ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود در بخش فنی حرفهای و مهارتآموزی در استان اول بوده که این ظرفیتی در بسیاری از دانشگاههای استان نیست.
حاجیقاسمی تصریح کرد: در بحث توانمندسازی معلمان اگر تحولی در سازمان میخواهد صورت بگیرد باید تحول از معلم آغاز شوده و به قول حجتالاسلام قرائتی سند تحول نمیخواهیم مرد تحول میخواهیم. سالهاست که شعار سند تحول را میدهیم؛ اما ابتدا باید روی نیروی انسانی خود کار کنیم و دانشگاه ظرفیت خوبی است برای تحول معلمین ما.
وی تأکید کرد: رشتههای موردنیاز آموزشوپرورش باید توسط دانشگاه رصد شود. تغییر شرایط محیطی خیلی از مشاغل را از بین برده و باید این مشاغل احیا شود و بهعنوان نمونه این خیلی خوب بوده که دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود دارای رشته آموزش ابتدایی است. زمانی که در مصاحبهها افراد داوطلب استخدام را رصد کرده به دنبال رشتههای مرتبط و با داشتن مهارت در فرد هستیم و بیشتر افرادی را جذب میکنیم که از دانشگاههای شهرستان فارغالتحصیل شدهاند؛ زیرا روی این دانشگاهها و ظرفیت آنها شناخت داریم.
سرپرست آموزشوپرورش شاهرود با بیان اینکه برند دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود معرف همه دستگاههای شهرستان است، توضیح داد: در بحث توانمندسازی آماده انعقاد قرارداد با این واحد دانشگاهی هستیم و در بحث معرفی دانشگاه و هدایت دانش آموزان به سمت واحد شاهرود نیز این مهم را وظیفه خود میدانیم