شاهرود پرس: اسفند ماه 97 بود که دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خبری مهم و بعد از مدتها رایزنی اعلام کرد:طرح ساخت راه‌آهن اینچه برون-گرگان-شاهرود-طبس در لایحه بودجه سال 97 تصویب و به شورای نگهبان ارسال شده است. حسینی شاهرودی در مصاحبه با صدا و سیما افزود: با اجرای این طرح راه آهن شمال به جنوب متصل می شود و سهم بار ترانزیت جنوب به شمال کشور از ۶۰۰ هزار تن به ۲۰میلیون تن افزایش خواهد یافت.

 س*سید امیر رضا حسینی نژاد


از آن مدت کمتر از یک سال می گذرد و هم اکنون شاهد تحقق وعده ای بزرگ از سوی دکتر حسینی شاهرودی هستیم .

 بدین ترتیب پس از سه سال پیگیری مداوم و رایزنیهای مکرر نماینده مردم شاهرود و میامی با مسئولین بلندپایه دولت ، مجلس و نیز حمایت و همراهی مجمع مشاورین وی در شاهرود و تهران؛مطالعات توجیهی پروژه عظیم فراملی کریدور راه آهن شمال به جنوب (اینچه برون-شاهرود-طبس) به اتمام رسید و با نظرمثبت وزارت راه و شهرسازی تایید شد.

گامی بزرگ برای توسعه زیرساختهای اقتصادی و جذب سرمایه گذاری بیشتر در شرق استان. 

با نگاهی به پیشینه طرح مذکور می بینیم که مطالعات راه‌آهن اینچه‌برون، شاهرودـطبس از 20 سال پیش انجام شده بود، اما به دلیل کمبود نقدینگی در طول این سال‌ها اجرایی نشد. با اینکه انجام این طرح باعث حرکت روبه جلوی منطقه می شد اما هیچ طرح مطالعاتی تا بحال موجود نبود.

این طرح به دلیل اتصال آسیای میانه به دریای آزاد یک پروژه فراملی است و این مسیر را 850 کیلومتر کوتاه‌تر و همانطور که گفته شد ترانزیت بار را از 600 هزار تن به 20 میلیون تن در سال افزایش خواهد داد .

بدین ترتیب هم اکنون مطالعات توجیهی پروژه عظیم فراملی کریدور راه آهن شمال به جنوب (اینچه برون-شاهرود-طبس) به اتمام رسید و با نظر مثبت وزارت راه و شهرسازی تایید شد.

نقطه مرزي اينچه برون را ميتوان به عنوان دروازه ورود به كشورهاي تركمنستان و قزاقستان نام برد، چرا كه كوتاهترين مسیر اتصال به قزاقستان از اين نقطه عبور ميكند. بدين ترتیب با اتصال اينچه برون گرگان به ايستگاه طبس، كوتاهترين مسیر ريلي شمال جنوب ايجاد خواهد شد. علاوه بر اين با توجه به محدوديت ظرفیت راه آهن ساري تهران، اين محور باعث فعال شدن پتانسیل هاي ريلي داخلي در استان گلستان شمالي نیز خواهد شد. همچنین استان خراسان جنوبي و سمنان داراي معادن متنوعي است که با ايجاد زيرساختهاي ريلي و كاهش هزينه حمل، افزايش تناژ خروجي محتمل خواهد بود.

از اينرو طرح راه آهن اينچه برون- شاهرود - طبس، علاوه بر مزاياي ترانزيتي، به منظور بهبود شرايط حمل ونقل بار و مسافر و همچنین تامین زيرساختهاي مورد نیاز صنايع منطقه، حائز اهمیت زیادی می باشد.

علاوه بر این اينچه برون مي تواند در كريدورهاي آسیاي شرقي به اروپا نقش بازي كند و يكي از مراكز لجستیک در طول كريدورهاي راه ابريشم باشد و در صورت رفع موانع عملیاتي اين مسیربه لحاظ  تجاري سازي آن، ايران مي تواند نقشي كلیدي در كريدور ريلي آسیا اروپا بازي كند.

همچنین با اجرای اين پروژه، مسیر اتصال اينچه برون به بنادر جنوبي داراي مزيت نسبي قابل توجهي خواهد شد.

 

بخشی از مزایای مسیر اينچه برون شاهرود طبس: 

1-اجرای این پروژه عظیم از تقاضاي داخلي موجود محور موازي )گرگان- ساري - تهران( خواهد كاست و به این محور جديد منتقل خواهد كرد.

-2 این کریدور به موازات بخشي از بزرگراه آسیايي قرار خواهد گرفت كه اين بخش همان جاده ترانزيتي به آسیاي میانه است. كوتاهتر شدن اين مسیر ريلي با اجرای پروژه مذکور، ميتواند موجبات انتقال سهم قابل توجهي از حمل و نقل جاده اي بار در كشور و همچنین منطقه را به خود اختصاص دهد. هرچند كه تحقق اين امر بسیار وابسته به نظام تعرفه و سیاستگذاري هاي قمیت سامانه ريلي در كشور است.

-3این مسیر رقیب ترانزيتي سرخس يزد بندرعباس خواهد بود، و بخشي از تقاضاي فعلي اين محور را به خود اختصاص خواهد داد.

4-با اتصال خطوط ريلي شهر گرگان به شهر شاهرود و طبس، علاوه بر اتصال شبكه ريلي موجود به يكديگر، در حدود 800 كیلومتر از مسیر انتقال بار و مسافر مابین اينچه برون تا بندرعباس كاهش پیدا خواهد كردو با در نظر گرفتن بحث ترانزيت و اتصال به شبكه ريلي آسیاي میانه و جابه جايي كالاهاي بین المللي، احداث چنین مسیري كاملاً اقتصادي خواهد بود.

اجراي اين طرح بزرگ ملي، بخشي از راه آهن ايران - قزاقستان - تركمنستان است كه تأثیر بسیار اساسي در ترانزيت كالاها و حمل و نقل بین المللي خواهد داشت و در صورت برنامه ريزي صحیح و كارآمد، افزايش 40تا 50 درصدي صادرات سالانه استان به اين مناطق نیز تحقق مي يابد.

در پایان باید گفت این اقدام مهم زیرساختی که با تلاش مجدانه و رایزنی های مکرر دکترحسینی_شاهرودی نماینده مردم شاهرود و میامی از سال 95 آغاز شد و در دیدار و جلسات کارشناسی با مقامات بلندپایه دولت ، قوه مقننه ، مجمع مشاورین نماینده مردم در تهران و شاهرود و بخش خصوصی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت؛ تاکنون باعث شده است تا چند هلدینگ بزرگ داخلی و خارجی جهت اجرای این عملیات عظیم و راهبردی بصورت BOT و فاینانس اعلام آمادگی کنند.

نکته حائز اهمیت اینست که این پروژه از سال گذشته در بودجه سنواتی کل کشور قرار گرفت و هرساله ردیف اعتباری مشخصی جهت مطالعه و اجرای کامل به آن تخصیص خواهد یافت و این یعنی باید پروژه راه آهن مذکور اجرا شود.

. پرینت .
| نوشته خبر نگار | تاریخ ثبت 1398/08/14 - 12:03 | گروه مقالات | آخرین ویرایش 1398/08/14 - 12:51 | 0 نظر |
📝 وعده هایی که یکی پس از دیگری محقق می شود: اینبار تایید کریدور راه آهن اینچه برون-شاهرود-طبس از سوی وزیر
© طراحی : سامانه نسیم