شاهرود پرس: فلوشیپ جراحی شانه با اشاره به اینکه سندرم گیرکردن شانه یکی از شایعترین مشکلات ارتوپدی است، گفت: درمانهای غیرجراحی این عارضه در اکثر موارد موفقیت آمیز است و شامل تجویز داروهای ضد التهاب، ضد درد خوراکی و یا به صورت تزریق و برنامه فیزیوتراپی مناسب است.
دکتر فریبرز عزیزی در حاشیه بیست و پنجمین کنگره جراحان ارتوپدی ایران در ارتباط با مشکلات شانه، اظهار کرد: بیماریهای این حوزه به طور کلی بر اثر حوادث شغلی و بیماریهای داخلی همچون دیابت و رماتسیم بروز مییابد. نقاشان ساختمان و آرایشگران از جمله افرادی هستند که به دلیل نوع کار در معرض خطر ابتلا به این بیماریها قرار دارند.
این فلوشیپ جراحی شانه ادامه داد: شایعترین مشکل ارتوپدی شانه «سندرم گیرکردن» است. در این حالت تاندون شانه گیر کرده و درد و پارگی تاندون ایجاد میشود. این مشکل در افرادی که از مفصل شانه استفاده زیاد میکنند، شیوع بیشتری دارد.
عزیزی با بیان اینکه اصلاح وضعیت کاری اولین گام در درمان این مشکل است، گفت: درمانهای غیرجراحی این عارضه در اکثر موارد موفقیت آمیز است و شامل تجویز داروهای ضد التهاب، ضد درد خوراکی و یا به صورت تزریق و برنامه فیزیوتراپی است.
این متخصص ارتوپدی بیان کرد: یک عامل مهمی که در مزمن و تکرار شدن عارضه دخالت دارد، ضعف عضلات ناحیه شانه است. این ضعف احتمال گیر افتادن و تحریک بافتها را حین بالا آوردن اندام فوقانی افزایش میدهد. بنابراین تمرینهای تقویتی، یکی از اجزای اصلی درمان این عارضه است.
وی افزود: تشخیص سندروم گیرافتادگی اغلب زمانی اتفاق میافتد که علامت و نشانههایی از جمله احساس درد هنگام حرکت دستها به سمت بالا در بیمار ایجاد شود. بیماران با این عارضه اغلب از درد شانه، ضعف و گزگز در اندام فوقانی شکایت دارند.
عزیزی تصریح کرد: بر اساس آمار جهانی معمولا یک تا دو درصد افراد جامعه هرسال به دلیل درد شانه به پزشک مراجعه میکنند و شایعترین علت مراجعه به ارتوپد بعد از کمردرد ناشی از درد اطراف گردن و شانه است.
وی با اشاره به اینکه شانه ورزشکاران نیز در معرض مشکلات شانه است، عنوان کرد: افرادی که دچار شلی مفصل و اختلالات استخوانی هستند، بیشتر در معرض دررفتگی شانه قرار دارند.
گفتنی است؛ بیست و پنجمین کنگره جراحان ارتوپدی از 29 آبان تا 3 آذر در هتل المپیک تهران برگزار میشود.