شاهرود پرس: به هر جهت نتیجه گیری خاصی که میتوان از پستهای جنجالی این دو سلبریتی داشت و جامعه نیز تا حدود زیادی به آن رسید این است که این افراد الگوی مناسبی برای جوانان نیستند و بایستی تا حدود زیادی از همشکلی جامعه با این افراد اجتناب کرد.
این روزها بازهم سلبریتیها جنجالساز شدند. علی کریمی، فوتبالیست باسابقه با پست مخصوص خود درباره هفتم آبان و کوروش آن اشتباه عجیب را مرتکب شد و مطلبی به نقل از کوروش در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد، ولی خیلی زود مشخص شد که جملات نقل شده، در حقیقت از بیانات امام علی(ع) و گفتههای شکسپیر بوده است.
از سوی دیگر هانیه توسلی، بازیگر سینما وتلویزیون پستی اینستاگرامی درباره مرگ حیوان خانگیاش منتشر کرد که با تمسخر و تعجب افکارعمومی در شبکههای اجتماعی همراه شد که انواع و اقسام جوکها و لطیفهها را به دنبال داشت.
فضای شبکههای اجتماعی فرصتی دست داد که سلبریتیها بتوانند خودی نشان دهند و مطالبشان را بیواسطه رسانهها به مردم عرضه کنند. در شبکههای اجتماعی نیز به واسطه معروفیت این افراد آنان بیشتر مورد توجه بودند. از همین رو سلبریتیها به الگویی برای جوانان به طور بیواسطه تبدیل شدند. در این راستا ما با پدیده سلبریتی کارشناس روبرو بودیم. افرادی که بدون هیچ کارشناسی سعی میکردند برای هر موضوعی خود را مطرح و اظهار نظر کنند.
اشتباه خاص علی کریمی نیز درواقع در همین راستا صورت گرفت. اغلب صحبتهای سلبریتیها به سبب اینکه علم و دانش کافی ندارد سطحی است و جالب اینجاست که به سبب شهرتی که این افراد داشتند توسط کاربران اجتماعی مورد پذیرش هم قرار می گرفت. به عنوان مثال تا پیش از لو رفتن پست جنجالی کریمی درباره کوروش ، بیش از 250 هزار نفر از دنبالکنندگان صفحه این چهره مشهور ورزشی، این مطلب را پسندیده بودند و کمتر کسی درباره صحت این مسئله تردید کرده بود.
دکتر عباس اسدی، استاد روزنامه نگاری دانشگاه علامه درباره چنین اتفاقی میگوید: »ین اتفاق بار دیگر ثابت کرد که جامعه ما، جامعهای شفاهی است و در آن فرهنگ شفاهی غلبه دارد. در جوامع شفاهی، افراد بدون اینکه درباره موضوعات تحقیق کرده و حقیقت آن را کشف کنند، آنها را در فضاهای عمومی منتشر میکنند. در چنین جامعهای، از میزان مطالعه افراد کاسته میشود و در نتیجه سطح دانش هم پایین میآید. این افراد بهجای اینکه اطلاعات را از منابع درست کسب کنند، به حرفهای عامیانه دیگران اکتفا کرده و گاهی حتی برهمین اساس هم تاریخسازی میکنند. بدون شک این کار باعث آسیبهای معنوی به نسل آینده و فراموشی تاریخ و میراث فرهنگی اصیل آن جامعه خواهد شد و آیندگان نخواهند توانست حقیقت را از دروغ تشخیص دهند.»
از سوی دیگر هانیه توسلی بازیگر شناخته شده سینمای ایران پست جنجالی گذاشت که سبک زندگی را که بعضا میان برخی از زنان رواج پیدا کرده و آنان علاقه شدیدی به حیوانات خانگی خود پیدا کردهاند را نشان میداد. در اینجا کاربران با تعجب به این مسئله بیان می کردند که چطور یک فرد آنهم در سطح شهرت توسلی، اینگونه وابسته یک حیوان خانگی است که ناامیدانه بعد از مرگ این حیوان زندگی را برای خود تمام شده تلقی میکند.
خطاب قرار دادن جسد حیوان با الفاظ مادرانه از سوی دیگر تعجب افکارعمومی را در پی داشت. در این باب آنچه در دو پست جنجالی این دو سلبریتی مورد توجه است، شناخت افکارعمومی از ماهیت سبک زندگی این افراد است. هانیه توسلی در مصاحبه ای چندی پیش مطرح کرده بود که هنوز به ازدواج فکر نمیکند. اما این پست اینستاگرامی خلاء شدید زندگی او یعنی خانواده داشتن را به طور کاملا شفافی برای مردم عرضه کرد.
به هر جهت نتیجه گیری خاصی که میتوان از پستهای جنجالی این دو سلبریتی داشت و جامعه نیز تا حدود زیادی به آن رسید این است که این افراد الگوی مناسبی برای جوانان نیستند و بایستی تا حدود زیادی از همشکلی جامعه با این افراد اجتناب کر د. چراکه این افراد بسیار در زندگی خود دچار مشکل هستند و انحرافاتی را دارند که دنباله روی از آنان جامعه را نیز بعضا دچار این مشکلات میکنند.